Selecteer een pagina

Food before one is just for…

Food before one is just for…

 

… fun? Ja dat natuurlijk ook!

Ik vind het wel een mooie uitspraak omdat het de druk van veel vaste voeding móeten eten weg haalt. Maar niet alles dat rijmt is ook 100% waar.

Het is zeker een feit dat melk de belangrijkste voeding is onder 1 jaar. Daar haalt een baby het grootste deel van zijn voedingsstoffen uit. Tot 6 maanden is dat ook alles wat een baby nodig heeft.

Waarom eten voor 1 jaar ook belangrijk is

Maar na die 6 maanden heeft vaste voeding wel degelijk een functie. Eten vóór 1 jaar helpt

  • om te wennen aan veel verschillende smaken en texturen
  • om een allergie te voorkomen. We weten voor pinda- en ei-allergie dat het net helpt om deze allergenen vóór 1 jaar regelmatig te geven.
  • de motorische ontwikkeling. Gooien, pletten, voelen, oprapen, naar de mond brengen, kauwen, slikken,… Er is zoveel te leren!
  • een gezellige sfeer aan tafel met de rest van het gezin. Je baby hoort er helemaal bij!
  • voor plezier en ontdekken

Het gaat zeker niet om portiegroottes en hoeveelheden, maar wel om het aanbieden van voeding zodat je baby op eigen tempo kan leren eten. Laat ze maar knoeien, voelen, proberen, geen druk! Want die fun is natuurlijk de basis! 

Meer weten?

Lees ook deze blogs:

Of schrijf je in voor de online cursus, met alle onderbouwde info en praktische tips over de Rapley-methode, die je nodig hebt om vol vertrouwen te starten. Klik hier voor “Baby’s eten zelf”

Cursus baby's eten zelf
Online cursus

Baby’s eten zelf

Hoe heerlijk is het om te zien hoe je baby een hele nieuwe wereld ontdekt: De wereld van eten. Zoveel smaken, zoveel geuren, kleuren en texturen. En hij kan het helemaal zelf! 

Je kent misschien de termen Baby-Led Weaning, Rapleymethode of Kleintjesmethode? Allemaal hebben ze één ding gemeen: Je baby zélf laten eten vanaf de eerste hapjes, samen met de rest van het gezin.

Natuurlijk wil je het beste voor je kind. Maar soms komt er zoveel info op je af dat het moeilijk is door het bos van voedingsadviezen de bomen nog te zien. Daarom wil ik je graag betrouwbare informatie en inzichten geven. Zo kan jij vol vertrouwen je kind voeden. Meer over Op de groei »