Selecteer een pagina

Herfstige pompoensoep

Pompoenen zitten boordevol bèta-caroteen. Ze worden in het lichaam gedeeltelijk omgezet tot vitamine A.  Deze vitamine draagt bij tot een gezonde huid, een goed zicht, een goed werkend immuunsysteem en speelt een belangrijke rol bij de groei van kinderen. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor kinderen en zwangere vrouwen.

Maar handig is dat ons lichaam alleen de hoeveelheid vitamine A uit bèta-caroteen aanmaakt die het nodig heeft. Je kunt door veel bèta-caroteen in je voeding dus niet teveel vitamine A binnenkrijgen. Daarom is de inname van bèta-caroteen zowel tijdens de zwangerschap als voor kindjes vanuit de voeding veilig.

Samen met de andere soepgroenten vullen ze alvast een deel van onze dagelijkse groentebehoefte aan.

Recept

Ingrediënten

1 kastanjepompoen, geschild en in blokjes gesneden

½ knolselder, in blokjes gesneden

2 uien, versnipperd

2 wortels, in schijfjes gesneden

1 el olijfolie

2 liter water

2 bouillonblokjes

Bereiding

1). Stoof de groenten in de olijfolie

2). Blus de groenten met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe

Tip: Werk af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander of tijm.

Ik gebuikte wat peterselie uit ons kruidentuintje.

Smakelijk!

 

Bron

Nice Voedingsinformatiecentrum (2019). Mineralen en vitaminen bij zwangerschap. Op nice-info.be [Website]. Geraadpleegd op 27 oktober via https://www.nice-info.be/per-leeftijd/voeding-tijdens-de-zwangerschap/mineralen-en-vitaminen-bij-zwangerschap

Rolinde en Hylke

We begrijpen dat jij voor je kind het beste wil, maar dat je soms door het bos van voedingsadviezen de bomen niet meer ziet. Daarom willen wij je graag betrouwbaar advies geven en indien nodig, begeleiding op maat. Zo kan jij vol vertrouwen jouw kind(eren) voeden. Meer over ons »

Tips voor de boterham

Tips voor de boterham

Speciaal voor jou maakten we een lijst met ons favoriete beleg voor jonge kinderen. Laat je e-mailadres hier achter en je ontvangt de lijst in je mailbox!