Recept: Allergeenvrij brood

Wat als je graag bakt, maar je kindje een tarwe-allergie heeft? Brood is dan vaak een struikelblok, maar Hylke deelt speciaal voor jullie een recept voor een zelfgemaakt allergeenvrij brood! Want geef toe, wat is er lekkerder dan een kraakvers zelfgebakken broodje?

 

Wat heb je nodig?

  • 2 koppen havermout (kies voor glutenvrije bij een glutenintolerantie)
  • 2 koppen boekweitmeel of rijstmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 3 el zaden naar keuze (pompoenpitten, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad..)
  • 2 koppen plantaardige melk

Hoe maak je het?

  • Maal de haver tot een grof meel.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje.
  • Giet de plantaardige melk bij de droge ingrediënten.
  • Meng nu alle ingrediënten tot een beslag (consistentie cakebeslag).
  • Vet een rechthoekige bakvorm in met plantaardige olie en stort het beslag in de bakvorm.
  • Bak het brood 30 min. goudbruin in de oven op 200°C.

Tip: maal de haver zeker niet te fijn zo krijg je een betere consistentie van het brood en nog wat vezels.

 

Rijst bied je best niet dagelijks aan kleine kindjes aan omdat het een hoog arseen gehalte kan hebben. Het rijstmeel kun je prima vervangen door boekweitmeel in het receptje. Voor de borstvoedinggevende mama kunnen beide.

Smakelijk!

Nog meer allergeenvrije kookinspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de volgende blogs:

Wil je graag eens overleggen over je voeding pf klachten bij je kindje? Neem hier een kijkje voor de mogelijkheden

Rolinde en Hylke

We begrijpen dat jij voor je kind het beste wil, maar dat je soms door het bos van voedingsadviezen de bomen niet meer ziet. Daarom willen wij je graag betrouwbaar advies geven en indien nodig, begeleiding op maat. Zo kan jij vol vertrouwen jouw kind(eren) voeden. Meer over ons »

Tips voor de boterham

Essentiële weetjes bij een koemelk allergie

Een gids met drie essentiële weetjes. Laat je e-mailadres achter en de gids komt meteen in je inbox!