Vandaag geniet ik van dit vegan roomijs in de zon! Dit is niet dagelijks maar ik geef dessertjes wel een plaatsje in van mijn voedingspatroon. Ik vind het als diëtiste belangrijk dat we er op een gezonde manier mee leren omgaan.
Wil je meer weten over hoe je dessertjes deel kan laten uitmaken van een gezond voedingspatroon van je kindje? Je kunt het lezen in de blog die ik hier eerder over schreef.
Deze variant past binnen een koemelkvrij dieet en is super simpel want het bevat maar 3 ingrediënten en vraagt maar 5 minuten werk (incl. afwas ?).
Benieuwd hoe je het klaarmaakt?
Ingrediënten:
- 400 ml kokosmelk
- ½ avocado
- 50g suiker (of zoetstof)
- 3 el puur cacao poeder (ik gebruikte die van Van
Houten te koop in de Colruyt)
Bereiding:
- Meng al de ingrediënten in een maatbeker
- Mix het tot een homogene massa met een staafmixer (of mix het in een foodprocessor)
- Stort het in een ijsbak of giet het in ijsvormpjes
- Laat 7-8u koelen in de vriezer
Garneertip: lekker met vers fruit.
PS: Je kunt oneindig variëren in smaken! Het kan ook met
koemelkvrije speculaas, oploskoffie, bessen, pistachenootjes….
Smakelijk!
Fan van chocolade? Deze chocolademousse is ook vegan.