Selecteer een pagina

Recept: vegan roomkaas

Een roomkaas die in een koemelkvrij dieet past! Ik ben persoonlijk kei grote fan van dit receptje.

Dit receptje past ook perfect in een veganistische voeding. De noten maken dit kazige smeersel erg voedzaam. Ze leveren vetten, eiwitten en ijzer. De cashewnoten die erin zitten zijn namelijk erg ijzerrijk.

Benieuwd hoe je het maakt?

Wat heb je nodig?

  • – 130 g geweekte cashewnoten
  • – peper en zout naar smaak
  • – 3 tl edelgist
  • – 1 tl appelazijn
  • – eventueel verse kruiden naar smaak (ik gebuikte bieslook)

1.  Doe de geweekte en uitgelekte cashewnoten, het edelgist en de appelazijn in de blender. 2. Mix de ingrediënten tot een smeerbare massa. Als het nog te vast is kun je een beetje water toevoegen. 3. Breng op smaak met peper, zout en eventueel verse kruiden.   Lekker tussen een wrap, op een toast, bagel of op de boterham. Smakelijk!

 

Rolinde Op De Groei

Ik begrijp dat jij voor je kind het beste wil, maar dat je soms door het bos van voedingsadviezen de bomen niet meer ziet. Daarom wil ik je graag betrouwbare informatie en inzichten geven. Zo kan jij vol vertrouwen je kind voeden. Meer over Op de groei »

Tips voor de boterham

Essentiële weetjes bij een koemelk allergie

Een gids met drie essentiële weetjes. Laat je e-mailadres achter en de gids komt meteen in je inbox!