SOS koemelk allergie

“Je kindje heeft waarschijnlijk een koemelkallergie. Probeer eens een koemelkvrij dieet”. 

De hemel valt op je dak en je weet even niet waar te beginnen. Maar je hoeft dit niet alleen te doen.

Je gaat beginnen aan een koemelkvrij dieet voor je kindje. Geef je borstvoeding aan je kindje, dan ga je misschien zelf op dieet. Of als je kindje al iets groter is en zelf eet, zal er ook een invloed zijn op zijn of haar eten.

Maar hoe begin je hier nu aan? In onze praktijk begeleiden we al jarenlang ouders van jonge kinderen met allergieën. Met deze cursus maken we je wegwijs binnen het koemelkvrije aanbod.

Herken je dit?

 • Je wil meteen naar de winkel kunnen en efficiënt keuzes maken in het koemelkvrije aanbod
 • Je wil weten welke koemelkvrije producten onmisbaar zijn in een koemelkvrij dieet en waarom
 • Je wil alle informatie op één plaats, praktisch en behapbaar.

Na deze cursus

 • Stap je de supermarkt binnen met een duidelijk beeld van welke producten je in je winkelkar wil meenemen.
 • Eet je zo gevarieerd mogelijk binnen de grenzen van het dieet.
 • Heb je geen schrik meer om iets “verkeerd” te eten. Je kent de valkuilen in een koemelkvrij dieet.

Wat vonden andere deelnemers van deze cursus?

Een gids waarmee je op een zelfstandige manier quasi expert kan worden op het gebied van koemelkeiwitallergie. Het is beknopt, maar volledig en nauwkeurig. Alles wat je moet weten staat mooi samengevat. Gedaan met de constante twijfel. Etiketten hoeven niet meer urenlang bestudeerd te worden, deze hebben geen geheimen meer voor mij 🙂

– Sylke

Dit is DE cursus ivm koemelkallergie zonder twijfel. Alles wat je moet weten zal je te weten komen op eenzelfde platform. Je moet niet meerdere boeken lezen, op allerlei forums, Facebook groepen de informatie zoeken bvb. De informatie is klaar en duidelijk, EN zeer uitgebreid.

– Arzu

De producten op deze foto zijn niet noodzakelijk producten die ik aanbeveel. In de cursus vertel ik je wat ik er goed en minder goed aan vind.

Dit krijg je als je je inschrijft

SOS koemelkallergie help je heel praktisch op weg naar een koemelkvrij dieet dat past bij jou en/of je kindje.

De gedrukte productenlijst kan je gemakkelijk in je handtas steken als je naar de winkel gaat, of naast je leggen als je online boodschappen bestelt. Zo hoef je geen etiketten van honderden producten te lezen, maar kan je heel gericht keuzes maken. In de bijhorende video’s worden de producten per categorie besproken, zodat je weet wat belangrijk is en wat niet wanneer je eten koopt. 

De informatie in de cursus is wetenschappelijk onderbouwd, superpraktisch en up-to-date (laatste update: oktober ’21).

Hier vind je de inhoudstafel van SOS koemelkallergie.

 • 365 dagen toegang tot het digitaal leerplatform, zowel via laptop als telefoon toegankelijk.
 • 1,5u videomateriaal met enkel de essentials. Geen overbodige ruis.
 • Video’s van 5-10min zodat je gemakkelijk kan vinden wat je zoekt.
 • Een gedrukte productenlijst van 20 pagina’s (A5) in je brievenbus.
 • Extra pdfs om op te slaan of te printen.
 • Ideeën voor koemelkvrije recepten.
 • Overzicht van handige apps.
 • Een overzicht van lokale initiatieven (bakkers, restaurants,…)

Hey, ik ben Rolinde 

Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige en mama van 3. Toen mijn oudste dochter een koemelkallergie bleek te hebben, viel de hemel op mijn dak. Ik sliep al maanden niet meer en wist even niet van welk hout pijlen maken, te moe om veel te lezen en op te zoeken.

Eind 2018 schreef ik Blij Koemelkvrij, het boek dat ik zelf graag had gehad als jonge ouder. Onder ouders van kindjes met een koemelkallergie, is het boek ondertussen een begrip geworden. Deze cursus is een verlengstuk van het boek: Je vindt hier tijdsgebonden informatie over producten, die je in een boek niet kan vatten.

In onze praktijk “Op de groei” begeleiden Hylke en ik al jarenlang ouders van kindjes met allergieën. We weten dus als geen ander welke vragen het belangrijkst zijn. En misschien nog belangrijker: Welke antwoorden echt een meerwaarde zijn.

 

Praktisch

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor ouders van een baby, peuter of kleuter die pas de (vermoedelijke) diagnose hebben gekregen van een koemelkallergie. Je bent op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde informatie en superpraktische tips om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Voor wie is deze cursus niet?

Deze cursus is niet voor jou als

 • Je op zoek bent naar één-op-één begeleiding. Daarvoor kan je wel terecht op consultatie bij Hylke.
 • Je nog niet met een zorgverlener hebt gesproken over de klachten van je kindje. De symptomen van een koemelkallergie kunnen ook andere oorzaken hebben. Bespreek dit zeker eerst met je arts of vroedvrouw of zorgverlener.
 • Je antwoorden zoekt naar de vraag of je kindje een koemelkallergie of andere allergiën heeft. Klachten of mogelijke symptomen bespreek je best even met je zorgverlener. Deze persoon kent jullie specifieke situatie het best.

Als je kindje nog niet zelf eet en flesvoeding krijgt, kan je deze blog lezen. De cursus wordt interessant als je kindje zelf begint te eten.

Bevat deze cursus dezelfde inhoud als het boek Blij Koemelkvrij?

Neen. Deze cursus focust zich op het hele praktische om meteen aan de slag te kunnen met een koemelkvrij dieet: Ik maak je wegwijs in koemelkvrije producten die je in de winkel vindt, hoe je hierin een keuze maakt en hoe je ze integreert in jouw voeding en/of die van je kindje.

Er is natuurlijk wel een beetje overlap met het boek omdat het essentieel is om de basisinfo rond koemelkallergie mee te krijgen. De productenlijst die je krijgt en de bijhorende uitleg is heel tijdsgevoelig en zit dus niet in het boek, maar enkel in deze cursus.

Wanneer starten we?

Wanneer je inschrijft, krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus. Je kan de cursus dus op ieder moment beginnen en op eigen tempo volgen. Vanaf het moment dat je inschrijft heb je 365 dagen toegang tot al het materiaal op het leerplatform.

Jouw bijdrage

39€ (incl BTW) om toegang te krijgen tot dit volledige pakket.

Hoe kan ik me inschrijven?

Klik op de knop hieronder om je gegevens in te vullen en automatisch online te betalen. Je krijgt meteen een bevestigingsmail met de factuur en een aparte mail van het leerplatform LearnDash met je inloggegevens (check zeker ook je spam!).