Selecteer een pagina

Webinar 14 september:

Help, mijn kind eet niet gevarieerd

Uniek webinar, gebouwd op vertrouwen, op verbinding en op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Voor meer rust aan tafel.

We horen zo vaak hoe belangrijk het is dat onze kinderen gezond en gevarieerd eten, maar wat betekent dat dan precies en wat wordt er bedoeld met gevarieerd? Is elke dag een grote portie groenten eten realistisch voor een kind, en zelfs nodig? En is het OK dat je kind elke dag dezelfde ontbijtgranen wil? Of ‘s avonds alleen de aardappelen of pasta wil eten? 

Er komt zoveel informatie over gebalanceerde voeding op ons af via zoveel kanalen dat het niet abnormaal is dat het je gaat duizelen. Dat je niet meer weet welke en hoeveel voeding nu genoeg, te veel of te weinig is voor je kind. 

Met het webinar “Help, mijn kind eet niet gevarieerd!” wil ik graag meer helderheid scheppen in de chaos aan informatie die ons vaak lijkt te overvallen en doet twijfelen.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Klik op onderstaande knop als je graag een seintje krijgt wanneer het webinar opnieuw beschikbaar is.

Aan de hand van de volgende vragen, die je als ouder misschien wel zal herkennen, creëren we die helderheid, meer rust én meer vertrouwen:

 • Hoe kan je weten of je kind al dan niet gevarieerd genoeg eet?
 • Hoe ziet die ‘voldoende variatie’ er dan uit?
 • Wat heeft je kind écht nodig qua voeding?
 • Wanneer eet je kind effectief niet voldoende gevarieerd? 
 • Wat zijn dan de alarmbellen? 
 • Welke actie is er dan nodig?
 • Wat kan je als ouder zelf doen om de variatie voor jouw unieke (!) kind zo groot mogelijk te maken?

        

       Na dit webinar

       • Weet je hoe een “gevarieerd genoeg” eetpatroon eruit ziet
       • Heb je een beter zicht welke voeding echt van belang is
       • Ken je de stappen die je eerst onderneemt als er een tekort aan voedingsstoffen blijkt
       • Weet je wat je als ouder zelf kan doen om op lange termijn tot een zo gevarieerd mogelijk voedingspatroon te komen voor jouw kind.

          

         Inschrijven is niet meer mogelijk. Klik op onderstaande knop als je graag een seintje krijgt wanneer het webinar opnieuw beschikbaar is.

         In dit webinar is er ook ruimte voor jouw vragen rond dit topic.
         Ik maak er graag ruimte en tijd voor gedurende het laatste halfuur van het webinar. Op vragen over sterk persoonlijke  situaties zal ik tijdens het webinar geen antwoord kunnen bieden, omdat daarvoor ruimte en tijd te beperkt zijn.

         Je kan me jouw vragen bij inschrijving bezorgen (tot 10/9). Ik neem deze vragen waar mogelijk mee in de voorbereiding van het webinar en probeer op die manier de inhoud van het webinar nog meer af te stemmen op jouw specifieke vragen.

         Opgelet: dit is een live webinar. Het wordt de eerstvolgende maanden niet opnieuw gegeven en de opname ervan zal dus als zodanig in de toekomst ook niet standaard aangekocht kunnen worden.

          

           Inschrijven is niet meer mogelijk. Klik op onderstaande knop als je graag een seintje krijgt wanneer het webinar opnieuw beschikbaar is.

           Wat vinden deelnemers van dit webinar?

           Dit is een greep van enkele reacties na de vorige editie (maart 2023)

           Heel erg bedankt voor het ontzettend boeiende, duidelijk uitgelegd webinar. De opbouw zat goed in elkaar, eenvoudig, to the point uitleg met enkele concrete voorbeelden. Ik ben bovenal ontzettend gerustgesteld!

           Hoewel ik het eetgedrag van onze dochter altijd probeerde relativeren en vertrouwen te houden, merkte ik toch dat het altijd bleef knagen. Dat knagende gevoel is nu weg. Ik gun iedere ouder de inzichten die jij deelt. Dit is zulke belangrijke informatie. En de wijze waarop je het deelt is zo helder en prettig. 

           Het webinar van gisterenavond was zó waardevol. Mijn ongerustheden rond voedingstekorten bij mijn selectief etende dochter zijn voor een groot deel weggenomen. 

           De inzichten rond wat normaal is (en evolutionair logisch) vond ik helpend om de lat wat lager te durven leggen (geen alarmbellen). 

           Héél erg bedankt!

           Hey, ik ben Rolinde

           Kinderdiëtist, wetenschapper, mama van drie jonge kinderen,… Maar vooral een vrouw met een missie: Ik wil je graag bakken vertrouwen geven rond het eten van je kinderen.

           Ik sta voor wetenschappelijk onderbouwde informatie, altijd genuanceerd en overgoten met een belangrijke portie mildheid. Voor dogma’s, strikte schema’s en wijzende vingertjes hoef je hier niet te zijn.

           Ik help je graag om je kind te begrijpen en van daaruit stap voor stap te werken naar rust en vertrouwen.

            

           rolinde demeyer

           Praktisch

           Prijs

           Standaard tarief: 49€ (incl BTW)

           Er is een beperkt aantal plaatsen aan 19€ (incl BTW) voor wie het financieel moeilijk heeft. Ik vertrouw op je eigen inschatting en eerlijkheid naar jezelf, naar andere deelnemers en naar mij toe, of dit voor jou van toepassing is. Onderaan vind je een knop naar het verlaagd tarief.

           Wat krijg je?

           1 u webinar + een half uur voor vragen + een digitaal werkboek om te bewaren en stil te staan bij je eigen unieke situatie

           Wanneer?

           Live webinar op donderdag 14 september 20u-21u30. De replay blijft 2 weken beschikbaar.

           Voor wie is dit webinar?

           Dit webinar is bedoeld voor ouders van kinderen vanaf +-1,5 jaar tot +- 12 jaar. Je kan je ook inschrijven als ouder van een baby’tje als je al wat vooruit wil kijken. Het webinar gaat niet over (gevarieerde) voeding of selectief eten bij baby’s (jonger dan 1 jaar).

           Hoe kan ik me inschrijven?

           Druk op de roze knop hieronder en je kan je meteen inschrijven.

            

           Na inschrijving en vóór aanvang van het webinar ontvang je een deelname link om in te loggen.

           Er is een beperkt aantal plaatsen aan 19€ (incl BTW) voor wie het financieel moeilijk heeft. Ik vertrouw op je eigen inschatting en eerlijkheid naar jezelf, naar andere deelnemers en naar mij toe, of dit voor jou van toepassing is.