Selecteer een pagina

Baby’s eten zelf

Hoe heerlijk is het om samen te genieten van eten. Om te vertrouwen op de kracht van je baby. Om je baby te zien oefenen en ontdekken.

Je kent misschien de termen Baby-Led Weaning, Rapleymethode of Kleintjesmethode? Allemaal hebben ze één ding gemeen: Je baby zélf laten eten vanaf de eerste hapjes, samen met de rest van het gezin. Het doel van deze cursus? Je bakken vertrouwen én superpraktische tips geven zodat eten een feest wordt voor het hele gezin.

gezinnen ondersteund met deze cursus

jaren ervaring als kinderdiëtist

instagram fans

Herken je dit?

 • Je wil je baby wel zelf laten eten, maar bent bang dat ze zich zal verslikken in stukjes.
 • Je twijfelt of je baby wel genoeg voeding zal binnen krijgen als ze alles zelf gaat eten.
 • Je hoort en leest zoveel verschillende dingen dat je niet meer weet wat nu écht belangrijk is.
 • Je wil wel je baby volgen en naar zijn signalen luisteren, maar weet niet hoe.
 • Je wil graag meer houvast, maar ook geen te strakke regels.

Na deze cursus

 • Weet je wat écht essentieel is wanneer je baby zelf stukjes eet (en wat niet).

 • Durf je je kind volgen in zijn eetavontuur.

 • Is samen eten met je baby écht leuk.

 • Heb je massa’s vertrouwen om keuzes te maken die passen bij jouw unieke situatie.

 • Kan je met een gerust gemoed genieten aan tafel, samen met je baby.

Cursus baby's eten zelf

Wat vonden andere deelnemers van deze cursus?

⭐⭐⭐⭐⭐

“Het omvat zo veel info! Alles wat ik te weten wilde komen, werd besproken! Ook fijn dat je een kort videofragment kan laten zien aan bezorgde grootouders, bijvoorbeeld over het verslikken! En de tips over hoe je stukjes best kan bereiden vind ik ook heel waardevol.”

⭐⭐⭐⭐⭐

“Deze cursus was voor mij zoals een goed boek: eenmaal begonnen was het moeilijk om ermee te stoppen! Waar ik bij mijn oudste er tegenop zag om met vaste voeding te beginnen (want na 6 maanden exclusief borstvoeding was dit voor mij mentaal moeilijk) heb ik nu keihard goesting om met stukjes te beginnen bij ons zoontje dat volgende week 6 maanden wordt!”

⭐⭐⭐⭐⭐

“Enorm fijn! De cursus gaf vertrouwen en houvast. Vooral het niet oordelende karakter en de mildheid waren helpend. Van andere boeken, fora en info werd ik toch wat onzeker met hun ‘strenge regels’. “Baby’s eten zelf” gaf me vertrouwen om m’n eigen keuzes te maken.”

⭐⭐⭐⭐⭐

“Heel veel gehad aan deze cursus! Ik keek een heel deel van de video’s vooraleer te starten, waardoor ik duidelijk wist waaraan en waaraf. Ik voelde me plots niet meer zo onzeker over verslikken en durfde meteen met stukjes broccoli van start gaan. Het andere deel van de cursus bekijk ik sporadisch, wanneer ik op een probleem bots (bvb glibberige voeding). Even gaan kijken in de inhoudstafel, en jawel, meestal is er dan nét een video met exact dezelfde titel. Heel erg bedankt!”

Dit krijg je als je je inschrijft

Een unieke cursus waarin al onze ervaring uit de praktijk en opleidingen worden gebundeld. Het is een cursus om helemaal zelf mee aan de slag te gaan. Superpraktisch met heel veel tips en voorbeelden uit het echte leven. 

Alle informatie, inspiratie en interactie gebeurt op een gemakkelijk en professioneel leerplatform.

 • 1 jaar toegang tot al het materiaal in een online leerplatform.
 • 4 uur videomateriaal in hapklare brokjes van max 10minuten.
 • Alle video’s zijn ondertiteld.
 • Downloadbare pdfs met recepten (inclusief plantaardige opties), een spiekbrief voor de oppas of crèche, lijsten met ideale voedingsmiddelen,…
cursusoverzicht baby's eten zelf

Hey, wij zijn Rolinde & Hylke

Rolinde
Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige en mama van 3. Al jaren geef ik ouders advies hoe ze kunnen starten met vaste voeding, één op één in consultaties en in workshops. Mijn kinderen leerden alle drie eten door het zelf te doen, met stukjes. Zo kwam de theorie helemaal tot leven en weet ik exact waar je als jonge ouder tegen aan loopt.

Hylke
Als kinderdiëtist en lactatiekundige begeleid ik ouders van baby’s individueel en in groep rond de start van vaste voeding. Met deze ervaring leerde ik hoe handig praktische tips kunnen zijn eens je start met aanbieden van stukjes. Daarnaast vind ik het ook super om in de keuken te duiken en te inspireren met recepten.

Op de groei - Rolinde en Hylke

Nog enthousiaste deelnemers over Baby’s eten zelf

⭐⭐⭐⭐⭐

“De cursus: ‘baby’s eten zelf’ gevolgd. Ik was een paar dagen bekend met het instagram account en was gelijk nieuwsgierig. Alles wordt met zoveel liefde gedaan en zo helder en duidelijk uitgelegd wat voor mij als nieuwe moeder een verademing was (en nog is!) Inmiddels is mijn kleine al 9 maanden en eet hij zelf stukjes en heb ik er alle vertrouwen in. Veel dank vanuit Nederland!”

⭐⭐⭐⭐⭐

“Ontzettend veel gehad aan de online cursus ´baby´s eten zelf´. Het geeft je genoeg zelfvertrouwen en gigantisch veel concrete tips om meteen mee aan de slag te gaan. Ik raad hem voortdurend aan! 🙂 “

⭐⭐⭐⭐⭐

“Ik heb de cursus Baby’s eten zelf gevolgd bij Rolinde omdat ik me erg onzeker voelde over de overgang naar vast voedsel voor mijn baby. Door middel van filmpjes, uitleg, theorie en bestanden die je kunt downloaden heeft deze cursus me zoveel inzicht en vertrouwen gegeven dat ik zonder zorgen mijn baby zelf stukjes kon (kan) laten eten. Mijn kindje heeft zelfvertrouwen gekregen doordat ik haar zelf laat ontdekken en eten en ik merk dit ook aan de goede ontwikkeling van de fijne motoriek. Hele toegankelijke en fijne cursus, ik raad deze aan iedereen aan!

⭐⭐⭐⭐⭐

“Dankjewel voor deze cursus, deze zou echt elke jonge mama moeten zien of ze nu voor papjes kiezen of voor stukjes.”

Praktisch

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor jou als je een stevige basis wil om je baby vol vertrouwen zelf te laten eten. De richtleeftijd is tot 1 jaar. Ga je combineren met papjes? Of ben je begonnen met papjes en wil je nu overschakelen naar stukken? Ook dat is helemaal geen probleem en komt specifiek aan bod in de cursus.

Voor wie is deze cursus niet?

Deze cursus is niet voor jou als

 • Je op zoek bent naar uitgeschreven schema’s met portiegroottes voor ieder eetmoment.
 • Je één-op-één begeleiding voor jouw unieke situatie zoekt.
 • Je kind ouder dan 1 jaar is en moeite heeft met stukken eten. Een prelogopedist kan je wellicht verder helpen met deze vraag.
Wanneer begint de cursus?
Wanneer je inschrijft, krijg je onmiddellijk toegang tot de cursus. Je kan de cursus dus op ieder moment beginnen en op eigen tempo volgen. Vanaf het moment dat je inschrijft heb je 365 dagen toegang tot al het materiaal op het leerplatform.
Hoe kan ik me inschrijven?

Klik op de knop hieronder om je gegevens in te vullen en automatisch online te betalen. Je krijgt meteen een bevestigingsmail met de factuur en een aparte mail van het leerplatform LearnDash met je inloggegevens (check zeker ook je spam!).

Jouw bijdrage

79€ (incl BTW) om toegang te krijgen tot dit volledige pakket.