Wie ben ik?

Ik ben kinderdiëtist en lactatiekundige, met een groot hart voor de allerkleinsten en hun ouders.

Mijn doel? Je massa’s vertrouwen geven zodat je samen geniet van rust aan tafel. 

Rolinde

Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur, spreker, mama, … Als moeder van drie heb ik geleerd dat je niet alles kan voorspellen en plannen. Dat wat werkt bij het ene kind, niet altijd bij het andere werkt. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en dat kan even zoeken zijn.

Weet je waar ik echt gelukkig van word? Als ik dingen gemakkelijker kan maken voor ouders en hun kinderen in die zoektocht. Minder stress, minder onzekerheid, minder angst om iets “verkeerd” te doen. Meer genieten, meer samen, maar ook minder perfect moeten zijn. Hoe zalig is het als jullie samen kunnen genieten van het eetavontuur van je kleintje?

Ik geloof dat je de beste keuzes voor je unieke situatie maakt vanuit rust en vertrouwen, niet vanuit angst. Als je je opties kent, is het ook gemakkelijker om keuzes te maken die passen bij je gevoel.

Ik kijk er naar uit om je die rust en dat vertrouwen te helpen ervaren, steeds overgoten met een sausje van wetenschap, nuance en mildheid.

Opleiding

  • Academische Master Biomedische wetenschappen (KULeuven, 2001-2005)

  • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (KHLeuven, 2005-2006)

  • Doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen (UGent, 2007-2011)

  • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (HAN, Nederland, 2015)

  • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2017-2018)

Op de groei - Rolinde

Rolinde in de pers

Mijn droom is dat iedere ouder geïnformeerde voedingskeuzes kan maken die goed voelen, om vol vertrouwen je kind te voeden.