Wie zijn wij?

We zijn beide kinderdiëtist en lactatiekundige, met een groot hart voor de allerkleinsten en hun ouders.

Ons doel? Je massa’s vertrouwen geven zodat je samen geniet van rust en plezier aan tafel.

Rolinde

Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur, spreker, mama, … Als moeder van drie heb ik geleerd dat je niet alles kan voorspellen en plannen. Dat wat werkt bij het ene kind, niet altijd bij het andere werkt. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en dat kan even zoeken zijn.

Weet je waar ik echt gelukkig van word? Als ik dingen gemakkelijker kan maken voor ouders en hun kinderen in die zoektocht. Minder stress, minder onzekerheid, minder angst om iets “verkeerd” te doen. Meer genieten, meer samen, maar ook minder perfect moeten zijn. Hoe zalig is het als jullie samen kunnen genieten van het eetavontuur van je kleintje?

Ik geloof dat je de beste keuzes voor je unieke situatie maakt vanuit rust en vertrouwen, niet vanuit angst. Als je je opties kent, is het ook gemakkelijker om keuzes te maken die passen bij je gevoel.

Ik kijk er naar uit om je die rust en dat vertrouwen te helpen ervaren, steeds overgoten met een sausje van wetenschap, nuance en mildheid.

Opleiding

  • Academische Master Biomedische wetenschappen (KULeuven, 2001-2005)

  • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (KHLeuven, 2005-2006)

  • Doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen (UGent, 2007-2011)

  • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (HAN, Nederland, 2015)

  • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2017-2018)

Op de groei - Rolinde

Onze droom is dat iedere ouder geïnformeerde voedingskeuzes kan maken die goed voelen, om vol vertrouwen je kind te voeden.

Op de groei - Hylke

Hylke

Altijd gefascineerd door de 2 beroepen vroedkunde en diëtist koos ik uiteindelijk om de opleiding diëtist te volgen. Dat wakkerde mijn interesse, op vlak van voeding, voor het begeleiden van vrouwen rond de zwangerschap en kindjes nog meer aan. Het volgen van de postgraduaat lactatiekunde was voor mij de ideale aanvulling om deze doelgroep op vlak van (borst)voeding te kunnen begeleiden.

Ik begeleid sinds twee jaar mensen als diëtist op allerlei domeinen. Na mijn zeer aangename stage-ervaring bij Rolinde Demeyer en De Bakermat, ben ik blij mij nu te kunnen richten op voeding voor mama’s tijdens de borstvoedingsperiode en voeding voor kinderen

Opleiding

  • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (Thomas More Geel)
  • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2018-2019)
  • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (HAN, Nederland, 2021)

Voedingsadvies op maat

Ben je op zoek naar betrouwbaar voedingsadvies en begeleiding op maat? Wil je het verhaal van je kind graag individueel bespreken en van daaruit op zoek gaan naar oplossingen? Hylke begeleidt jullie met veel plezier.