Lezingen

Ben je op zoek naar iemand die gepassioneerd kan spreken over voeding bij kinderen?

De mogelijkheden vind je hieronder

Rolinde als spreker

Als kinderdiëtist, wetenschapper en mama laat ik deze verschillende rollen graag terugkomen in mijn lezingen. Deze zijn dan ook steevast overgoten met een sausje van wetenschap, praktische tips, nuance én mildheid. Het allerfijnste vind ik het, wanneer er tijdens mijn lezing ruimte is voor interactie met het publiek.

Een lezing duurt gemiddeld 90 minuten, inclusief ruimte voor vragen.

Je kan ervoor kiezen om me te boeken voor een bestaande lezing of je kan een lezing op maat aanvragen.

Lezing rolinde

Bestaande lezingen

 

“Help mijn kind eet niet gevarieerd”

Doelgroep: ouders van kinderen (tussen 2 en 12 jaar)

Korte inhoud:

We horen zo vaak hoe belangrijk het is dat onze kinderen gezond en gevarieerd eten, maar wat betekent dat dan precies en wat wordt er bedoeld met gevarieerd? Is elke dag een grote portie groenten eten realistisch voor een kind, en zelfs nodig? En is het OK dat je kind elke dag dezelfde ontbijtgranen wil? Of ‘s avonds alleen de aardappelen of pasta wil eten? 

Er komt zoveel informatie over gebalanceerde voeding op ons af via zoveel kanalen dat het niet abnormaal is dat het je gaat duizelen. Dat je niet meer weet welke en hoeveel voeding nu genoeg, wat nu te veel of te weinig is voor je kind. Tijdens deze lezing schep ik meer helderheid in de chaos aan informatie die ons vaak lijkt te overvallen en doet twijfelen.

 

“Gezond eten op school”

Doelgroep: leerkrachten, professionals in het onderwijs (kleuter- en lagere school)

Korte inhoud:

Hoe ga je binnen de schoolmuren om met gezonde voeding op een manier die aansluit bij jonge kinderen? Hoe breng je lessen over voeding zonder te vervallen in zwart-wit uitspraken? En wat met eten op school, tijdens bijvoorbeeld de lunch of bij traktaties? Hoe ga je daar mee om?

“Gezond omgaan met eten en kinderen”

Doelgroep: ouders van kinderen tussen 0 en 12 jaar

Korte inhoud:

Hoe kan je je kind ondersteunen om op te groeien met een gezonde relatie met (alle soorten) eten? Wat zeg je liever wel en niet over eten? Hoe vind je als ouder het evenwicht tussen je kind ruimte geven om zelf op ontdekking te gaan, maar tegelijkertijd ook veilige grenzen te bieden? 

 

Lezingen op maat

Heb je interesse in een ander onderwerp of voor een andere doelgroep? Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken. Ter info: Rolinde geeft geen lezingen meer over koemelkallergie en voeding in het eerste levensjaar (baby’s).

Praktisch

Heb je interesse om een lezing te boeken, weet dan dat

* boekingen mogelijk zijn vanaf 2024

* boekingen liefst overdag doorgaan. De mogelijkheden om ’s avonds een lezing te geven zijn beperkt.

* je mag mailen naar Kristien van Team Op de groei via info@opdegroei.be voor meer info of klik hieronder om het contactformulier in te vullen.

* je deze info ook meteen mag doorgeven:

– datum van je lezing
– locatie
– onderwerp van de lezing
– inschatting van aantal deelnemers aan de lezing 
– of deze lezing al dan niet gratis wordt aangeboden aan de deelnemers

* verplaatsingskosten worden gerekend vanaf Herent

Mijn droom is dat iedere ouder geïnformeerde voedingskeuzes kan maken die goed voelen, om vol vertrouwen je kind te voeden.