fbpx

Meer rust aan tafel

Hoe heerlijk is het om gewoon gezellig aan tafel te zitten met je kroost. Ze te zien genieten van hun eten, zonder stress, zonder strijd, zonder zorgen. Wat als je ontspannen aan tafel kan zitten en vertrouwen dat je kind eet wat hij nodig heeft en er ook van geniet?

Wachtlijst

De cursus is momenteel gesloten. Inschrijven is niet mogelijk. Meld je aan op de wachtlijst als je graag op de hoogte wordt gehouden van een nieuwe editie (zonder enige verplichting natuurlijk)

Je vindt het belangrijk dat je kind gevarieerd en graag eet. Maar je ziet het even niet meer. Of misschien loopt nu alles vlotjes en wil je problemen in de toekomst voorkomen?

I feel you! En het kan, ook voor jouw kind, ook voor jouw gezin. Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat ik zo ontzettend veel vragen krijg over maaltijden die moeilijk verlopen. Zo veel ouders zijn op zoek, je bent echt niet alleen! Maar die maaltijden kunnen anders verlopen, echt waar.

Na deze cursus ken je de valkuilen, die maaltijden net moeilijker kunnen doen verlopen. Je krijgt vertrouwen en concrete tips om je kind en je hele gezin te helpen. Wanneer de rust weerkeert, zal je zien dat je kind meer zal willen proeven en met plezier zal eten. Met deze cursus wil ik je een stevige basis meegeven om aan de slag te gaan met je gezin, voor meer rust aan tafel.

Herken je dit?

 • Je hebt het gevoel dat er maar twee opties zijn: Strijden voor iedere hap of opgeven en alleen op tafel zetten wat je kind zeker eet.
 • Je ziet op voorhand al op tegen de maaltijd en het drama dat er bij komt kijken.
 • Je bent bezorgd of je kind wel alles binnen krijgt wat hij nodig heeft om te groeien en te ontwikkelen.
 • Je bent op zoek naar een evenwicht tussen gezond eten én rust aan tafel.
 • Je zou graag meer vertrouwen hebben rond maaltijden, voor jezelf en je kind. Ook als je kind net heel veel eet.

Na deze cursus

 • Minder stress rond eten.
 • Een gezellige, aangename sfeer aan tafel.
 • Een omgeving die je kind stimuleert om allerlei soorten eten te proeven (ja ook groenten!).
 • Vertrouwen dat je kind eet wat het nodig heeft en dat je aanbiedt wat je kind nodig heeft.
 • Een kind dat plezier heeft aan eten, dat zichzelf graag ziet en zichzelf vertrouwt met eten.

Wat vonden andere deelnemers van deze cursus?

Bedankt voor de cursus, ik leerde heel veel en we hebben er vertrouwen door gekregen. We zullen ook wat meer stilstaan bij onze eigen omgang met eten en voeding!

Ik wil je heel erg bedanken voor alle tijd en moeite die je in deze cursus hebt gestopt. Je bent een heel inspirerend iemand die zonder oordelen communiceert en dat vind ik prachtig. Ik heb allezins heel veel bijgeleerd!

Je moet hier echt superveel tijd ingestoken hebben! Waauw! Bedankt!

Ik ben echt zo positief verrast dat ik al op korte tijd zoveel verandering gemerkt heb bij mijn zoon. Ook al zullen er dagen zijn dat het weer even een stapje terug is, het feit dat ik nu een houvast heb, geeft me vertrouwen dat ik dit in de praktijk ga kunnen blijven toepassen.

Ik apprecieer enorm hoe open, eerlijk en zelfs kwetsbaar je zelf was tijdens je videos of comments. Dat voelt als een enorme steun. Ik vind ook dat je echt merkt dat je informatie onderbouwd is en je voeldt er tijd ingestoken is om een bepaald bericht mee te delen, of een bepaalde ‘theorie’ uit te leggen. Ik vind het echt knap dat je hier nu de tijd voor genomen hebt en dat hebt kunnen doen. Ik vind je ook echt een heel fijne, warme persoon. Een dikke merci.

Dit krijg je als je je inschrijft

Een unieke cursus waarin mijn ervaring uit de praktijk en kennis uit verschillende opleidingen worden gebundeld. Het is een cursus om helemaal zelf mee aan de slag te gaan. Superpraktisch met heel veel tips en opdrachten om even stil te staan bij je eigen gezin. Verwacht geen quick fix of trucje om je kind binnen de week alle soorten groenten te laten eten. Nee, ik wil je helpen met een resultaat dat een blijvende basis is voor de rest van het leven van je kind! We vertrekken vanuit rust, vertrouwen en verbinding, en dat vraagt tijd. 

5 modules

 • Normale eetontwikkeling: wat kunnen we verwachten van een jong kind?
 • Stress en angst aan tafel verminderen: voor je kind en/of jezelf
 • Een veilige, rustgevende routine creëren
 • Een optimale eetomgeving en omgaan met uitdagend gedrag aan tafel
 • Essentiële voedingsstoffen en omgaan met tussendoortjes en desserts

Iedere module bestaat uit

 • Video met de basis uitleg
 • Aparte, inspirerende posts die dieper in gaan op de verschillende thema’s
 • Een hoofdstuk in het digitale werkboek
 • Opdrachten om zelf actief aan de slag te gaan

Daarnaast krijg je ook nog extra bonussen op pdf, waaronder “Hoe stel ik een ideaal tussendoortje samen?”

We eindigen met een live Q&A waarbij ik dieper in ga op jullie meest prangende vragen. Deze Q&A kan achteraf nog opnieuw bekeken worden.

Alle informatie, inspiratie en interactie gebeurt op een apart instagramaccount. Op deze manier krijg je alles op een hele laagdrempelige manier binnen zodat je je volledig kan onderdompelen in het thema. Achteraf krijg je tijd om alles te herbekijken. Geen apart platform om op in te loggen, geen extra taak waaraan je moet denken. Gewoon daar waar je dagelijks bent, samen met andere ouders.

Hey, wij zijn Rolinde & Hylke

Rolinde
Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige en mama van 3. Al jaren geef ik ouders advies hoe ze kunnen starten met vaste voeding, één op één in consultaties en in workshops. Mijn kinderen leerden alle drie eten door het zelf te doen, met stukjes. Zo kwam de theorie helemaal tot leven en weet ik exact waar je als jonge ouder tegen aan loopt.

Hylke
Sinds vorig jaar ben ik Rolindes collega, als kinderdiëtist en lactatiekundige. In de praktijk begeleid ik ouders van baby’s individueel en in groep rond de start van vaste voeding. Met deze ervaring leerde ik hoe handig praktische tips kunnen zijn eens je start met aanbieden van stukjes. Daarnaast vind ik het ook super om in de keuken te duiken en te inspireren met recepten.

Op de groei - Rolinde en Hylke

Praktisch

Voor wie is deze cursus?

De cursus richt zich in eerste instantie op ouders van peuters en kleuters, die moeilijkheden ervaren aan tafel. Maar ook ouders van jongere of oudere kinderen, of ouders die geen problemen ervaren, kunnen veel hebben aan deze tips, net om problemen te voorkomen.

Heeft je kind een bepaalde voorgeschiedenis (bvb sondevoeding, meerdere allergieën, prematuriteit, ASS,…) dan kan een individuele begeleiding noodzakelijk zijn. Deze cursus kan wel nog steeds een goede basis bieden om de individuele begeleiding te ondersteunen.

Voor wie is deze cursus niet?

Deze cursus is niet voor jou als

 • Je één-op-één begeleiding voor al je vragen verwacht. Daarvoor kan je wel terecht op consultatie.
 • Je niet meteen van plan bent om aan de slag te gaan met de rust aan tafel. Je haalt het beste resultaat uit de cursus als je de info en tips écht gaat toepassen. Daarom is er ook een einddatum op de cursus. Ik wil dat de cursus je echt helpt, en niet wordt opgeslagen om “ooit eens te bekijken”.
 • Je een volledige en letterlijke uitgeschreven handleiding verwacht. Behapbare video’s zijn van de basis van deze cursus. Je krijgt wel een digitaal werkboek om de belangrijkste punten te bewaren
Wanneer starten we?

We zijn gestart op 1 oktober 2020. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Hoe lang duurt de cursus?

/

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk. Je kan je wel inschrijven op de wachtlijst. Dan mis je de volgende editie zeker niet!

Jouw bijdrage

Wachtlijst

De cursus is momenteel gesloten. Inschrijven is niet mogelijk. Meld je aan op de wachtlijst als je graag op de hoogte wordt gehouden van een nieuwe editie.