Veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen voor je een consultatie boekt of voor je je inschrijft voor één van onze cursussen? 

We bundelden een aantal veelgestelde vragen. Wie weet kan je hier meteen het antwoord op jouw vraag vinden.

Eén-op-één consultaties

Ik ben een hele tijd geleden op consultatie geweest en twijfel of ik nu een intake of een opvolgconsultatie zou boeken.
Heb je heel wat vragen of zijn er nieuwe elementen die besproken moeten worden? Dan boek je best voor de zekerheid een intake gesprek van één uur. Als blijkt dat we toch minder tijd nodig hebben, wordt een opvolgconsultatie aangerekend.
Kan ik een afspraak in de praktijk maken?

Omwille van de coronamaatregelen laten we consultaties zoveel mogelijk online doorgaan. Is een fysieke afspraak toch nodig, bijvoorbeeld om te wegen of een borstvoeding te observeren? Neem even contact op met Hylke via hylke@opdegroei.be om dit verder te bespreken.

Hoe verloopt de betaling voor een online consultatie?
Na afloop van het videoconsult kan je een QR-code scannen met je telefoon of via overschrijving betalen.
Ik heb heel dringend hulp nodig, maar vind niet meteen een plaatsje in de agenda.

We voorzien steeds extra spoedplaatsen in onze agenda. Deze kan je niet zelf boeken in de online agenda. Neem even contact op met Hylke via hylke@opdegroei.be of 0476 61 36 21 als je dringend een afspraak nodig hebt.

Ik heb een vraag over starten met vaste voeding, selectief eten, allergieën of intoleranties, maag-darmproblemen, borstvoeding, vegetarisme,… en vraag me af of ik hiervoor terecht kan bij jullie.

Yes, deze onderwerpen zijn toevallig onze expertise! Boek gerust een afspraak via deze link.

Mijn kindje wil geen melk van de fles drinken. Kunnen jullie ons helpen?

We kunnen op voedingsvlak kijken of er voldoende voedingsstoffen worden gehaald en eventueel kijken voor alternatieven. Drinkt je kindje nog geregeld live aan de borst en maak je je zorgen over de inname van melk als je niet thuis bent? Dan kan de prelogopediste helpen bij het aanvaarden van de fles, of zoeken naar een andere gepaste drinktechniek afhankelijk van de leeftijd.

Mijn kindje weigert al lange tijd alle voeding. Kan ik hiervoor bij jullie terecht?

Als jullie al even aan het oefenen zijn en er geen evolutie is in het verwerken van vaste voeding kan het goed zijn om dit met een prelogopedist te bekijken. Zij kan helpen om de motorische vaardigheden te ondersteunen.

Mijn kind had een heel negatieve ervaring met eten en is nu erg bang om nog te eten. Kan ik hiervoor een afspraak maken?
We kunnen op voedingsvlak kijken of er voldoende voedingsstoffen worden gehaald en eventueel kijken voor alternatieven. Als er een gebeurtenis was die een erge indruk heeft gemaakt en ervoor zorgt dat je kindje bang is om bepaalde voeding nog te eten kan een kinderpsycholoog die werkt met EMDR helpen om dit mentaal te verwerken.
Ik denk dat mijn baby een te strak lip- of tongriempje heeft. Kunnen jullie me hierbij helpen?
Zie je gewichtsafname of moeilijkheden met de borstvoeding? Dan is het zeker een goed idee om een lactatiekundige mee te laten kijken. Dit kunnen we ook bespreken tijdens een consultatie en samen naar een houding zoeken die de drinktechniek verbetert. Wanneer knippen of laseren noodzakelijk lijkt sturen we door naar een lactatiekundige logopediste of gespecialiseerde arts om te evalueren of knippen/ laseren noodzakelijk is.

Online cursussen

Ik ben op zoek naar meer rust aan tafel. Wanneer kan ik me opnieuw inschrijven voor deze cursus?

‘Meer rust aan tafel’ is in augustus 2021 voor de derde keer van start gegaan met een enthousiaste groep ouders. 

Je kan je emailadres hier achterlaten als je de volgende editie zeker niet wil missen!

Ik twijfel of ik een consultatie zou boeken of een online cursus zou kopen.

Ben je op zoek naar algemene informatie over een onderwerp? Dan is een online cursus zeker een grote hulp. We gaan in onze online cursussen ook steeds in op veelgestelde vragen uit de praktijk. Bekijk gerust even de uitgebreidere info van de online cusus.

Heb je hele specifieke vragen omdat je kind bijvoorbeeld een medische aandoening heeft? Dan maak je best een individuele afspraak. Ook als je liever één op één overlegt met iemand die je persoonlijk begeleidt, is een consultatie een goed idee.

Andere

Ik ben op zoek naar het boek Blij Koemelkvrij.

‘Blij Koemelkvrij’ is vanaf eind september 2021 opnieuw beschikbaar!

Heb je snel hulp nodig bij de opstart van een koemelkvrij dieet? Dan is de online gids SOS Koemelkallergie wat je nodig hebt. Klik hier voor meer info en toegang.

Ik zoek een specifieke blog

Rechts bovenaan zie je een vergrootglas. Met deze zoekfunctie kan je de databank van blogs doorzoeken met een trefwoord (bijvoorbeeld ‘groeimelk’).

Zelf aan de slag

Onze online superpraktische, doe-het-zelf cursussen zitten boordevol met tips en opdrachten om even stil te staan bij je eigen gezin. We helpen je met een resultaat dat een blijvende basis is voor de rest van het leven van je kind!