Wat er in de boterhammendozen van mijn kinderen zit

Vandaag wil ik het hebben over een vraag die ik nogal vaak krijg: “Rolinde, kun je ter inspiratie laten zien wat er in de broodtrommel van je kinderen zit?” Ik krijg regelmatig berichten van ouders die de druk voelen om visueel verbluffende en uitgebreide brooddozen voor hun kinderen te maken, maar ik wil een ander perspectief bieden.

Hoewel deze artistieke lunchboxen indrukwekkend en Pinterest-waardig kunnen zijn, zijn ze niet noodzakelijk om een goede ouder te zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijkste is dat je kind eten mee krijgt die het nodig heeft om de schooldag door te komen.

Als het maken van uitgebreide brooddozen iets is waar je blij van wordt en je kind helpt eten, ga er dan zeker voor! Maar als het je stress bezorgt en te veel mentale energie kost, is het prima om het simpel te houden.

Voor mij werkt het het beste om in de brooddoos van mijn kinderen gewoon een paar boterhammen te stoppen en af en toe wat extra, bijvoorbeeld een komkommer of kerstomaatjes. Het is eenvoudig, gemakkelijk en het zorgt ervoor dat ze de voeding krijgen die ze nodig hebben, zonder mij overmatige stress te bezorgen.

Dus, lieve ouder, onthoud dat er niet één juiste manier is om een brooddoos te vullen. Het belangrijkste is dat je kind de voeding krijgt die het nodig heeft en dat je ook goed voor jezelf zorgt.

Rolinde Op de groei

Webinars

Meer rust aan tafel

Hoe heerlijk is het om gewoon gezellig aan tafel te zitten met je kroost, ze te zien genieten van hun eten, zonder stress, zonder strijd, zonder zorgen. Wat als je ontspannen aan tafel kan zitten en vertrouwen dat je kind eet wat hij nodig heeft?

Natuurlijk wil je het beste voor je kind. Maar soms komt er zoveel info op je af dat het moeilijk is door het bos van voedingsadviezen de bomen nog te zien. Daarom wil ik je graag betrouwbare informatie en inzichten geven. Zo kan jij vol vertrouwen je kind voeden. Meer over Op de groei »